Sałatka z kapusty "coleslaw"

    Sałatka z kapusty "coleslaw"

    5polubień
    45min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ta sałatka zawsze smakuje i jest wspaniałym dodatkiem do mięs, ryb czy kotletów wegetariańskich. Uniwersalna i pyszna!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 200 g białej kapusty
    • 1 marchewka
    • 1 łyżka majonezu
    • 1 łyżka jogutru naturalnego
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • szczypta cukru
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Kapsutę drobno poszatkować, posolić i odstawić na 30 minut.
    2. Marchewkę zetrzeć na tarce. Majonez wymieszać z jogurtem, sokiem z cytryny, doprawić cukrem, solą i pieprzem.
    3. Kapustę odcisnąć, wymieszać z marchewką i sosem. Przed podaniem schłodzić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis