Sałatka z gotowanej czerwonej kapusty

    Sałatka z gotowanej czerwonej kapusty

    9polubień
    30min.


    Zrobione przez 16 osób

    Lekka sałatka do obiadu. Czerwoną kapustę najpierw chwilę obgotowuję, a następnie dodaję do niej jabłko i pora. Szybko i smacznie!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 kg czerwonej kapusty
    • 2 duże jabłka
    • 1 por
    • sól i pieprz do smaku
    • szczypta cukru
    • 3 łyżki oleju
    • 5 łyżek soku z cytryny
    • 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kapustę cienko poszatkować i ugotować na półmiękko w małej ilości wody. Odcedzić i przestudzić.
    2. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Pora oczyścić, opłukać i drobno posiekać. Wymieszać kapustę z jabłkami i porem. Oprószyć solą i pieprzem, dodać olej, cukier, sok z cytryny i pietruszkę, wymieszać. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis