Sałatka z młodej kapusty z pomarańczą

    Sałatka z młodej kapusty z pomarańczą

    2polubienia
    50min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Myślisz, że takie połączenie jest trafione? Kapusta z pomarańczą, a na dodatek podana w miseczkach ze skórki pomarańczowej. Warto spróbować!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 główka młodej kapusty
    • sól do smaku
    • 2 duże pomarańcze
    • 3 łyżki oleju
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • szczypta curry
    • pieprz ziołowy do smaku
    • 1 pęczek koperku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Kapustę poszatkować, lekko posolić, ugnieść i odstawić na 15 minut.
    2. Pomarańcze sparzyć, przekroić na pół, delikatnie wydrążyć miąższ (starając się nie naruszyć skórki) i pokroić w kostkę.
    3. Kapustę wymieszać z pomarańczą, olejem i sokiem z cytryny. Doprawić curry i pieprzem.
    4. Sałatką napełniać połówki pomarańczy i schłodzić przed podaniem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis