Rolowany bekon na grillu

    Rolowany bekon na grillu

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny i prosty przepis na przystawkę z grilla. Aromatyczne plastry bekonu nawinięte na patyczki do szaszłyków i upieczone na rumiano.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 6 plastrów bekonu lub boczku wędzonego
    • 1/4 łyżeczki mielonej papryki
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Bekon pokroić w paski o szerokości 1-2 cm. Oprószyć papryką, solą i pieprzem. Natrzeć czosnkiem. Nawinąć spiralnie na patyczki do szaszłyków.
    2. Piec na rozgrzanym grillu, w trakcie obracając, aż się zrumieni. Podawać z musztardą lub ketchupem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis