Sałatka z marynowanymi grzybami

    Sałatka z marynowanymi grzybami

    1polubienie
    1godz.30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Sałatka ziemniaczana z dodatkiem marynowanych grzybów i jajek na twardo w sosie jogurtowo-majonezowym.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 4 ugotowane ziemniaki
    • 2 ogórki kiszone
    • 1 jabłko
    • 3 jajka ugotowane na twardo
    • 1 czerwona cebula
    • 1 słoik (500 ml) marynowanych grzybów
    • Sos
    • 150 g jogurtu naturalnego
    • 3 łyżki majonezu
    • 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 pęczek szczypiorku, posiekany
    • 3 łyżki posiekanego koperku
    • natka pietruszki do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. Ziemniaki, ogórki, jabłko i jajka pokroić w kostkę.
    2. Cebulę pokroić w grubą kostkę i wrzucić do wrzącej wody na kilka minut. Odcedzić.
    3. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać z resztą pokrojonych składników.
    4. Wszystkie składniki na sos wymieszać i połączyć z sałatką. Wstawić do lodówki na godzinę. Przed podaniem posypać natką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis