Sałatka z marynowanymi kurkami

    Sałatka z marynowanymi kurkami

    1polubienie
    1godz.


    Zrobione przez 1 osobę

    Jedna z moich ulubionych sałatek, która zawsze robi furorę na imprezach towarzyskich. Kolorowa i bardzo smaczna!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 słoik (250 g) marynowanych kurek
    • 2 ogórki konserwowe
    • 1/2 czerwonej papryki
    • 1/2 żółtej papryki
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • 1 czerwona cebula
    • 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej
    • 3 łyżki posiekanego koperku
    • 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 szczypta cukru
    • 4 łyżki majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Kurki odcedzić z zalewy. Ogórki, paprykę i jajka pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka i sparzyć wrzątkiem.
    2. W salaterce wymieszać kurki z warzywmi i jajkami, dodać koperek i pietruszkę, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Całość wymieszać z majonezem i wstawić do lodówki do schłodzenia.

    Jak to zrobić?

    Zajrzyj do naszego zakątka z poradami i przeczytaj "Jak czyścić kurki"! To bardzo przydatny artykuł, po którym czyszczenie kurek nie będzie już trudne i męczące.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis