Pasta ze szprotek w oleju

    Pasta ze szprotek w oleju

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Szprotki to zdrowe ryby i warto je jeść - szczególnie dobrze smakują w postaci tej pasty z dodatkiem cebulki i pomidora.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 puszka (170 g) szprotek w oleju
    • 1 biała cebula
    • 1 mała czerwona cebula
    • sól do smaku
    • 1 pomidor
    • 1 łyżka octu winnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +15min. odstawienie  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Szprotki wraz z olejem rozdrobnić widelcem. Cebule drobno posiekać, posolić i wymieszać z rybą. Odstawić na 15 minut.
    2. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wymieszać ze szprotkami, dodać ocet. Gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis