Pasta ze szprotek w oleju
1 / 1 Zdjęcie:  ElaiWlodek
Następne

Pasta ze szprotek w oleju

Szprotki to zdrowe ryby i warto je jeść - szczególnie dobrze smakują w postaci tej pasty z dodatkiem cebulki i pomidora.

Składniki

ilość porcji: 4 

  • 1 puszka (170 g) szprotek w oleju
  • 1 biała cebula
  • 1 mała czerwona cebula
  • sól do smaku
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka octu winnego

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min.  ›  +15min. odstawienie  ›  Gotowe w: 25min. 

  1. Szprotki wraz z olejem rozdrobnić widelcem. Cebule drobno posiekać, posolić i wymieszać z rybą. Odstawić na 15 minut.
  2. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wymieszać ze szprotkami, dodać ocet. Gotowe!

Zobacz także

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie