Majonezowy sos chrzanowy

    Majonezowy sos chrzanowy

    1polubienie
    10min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Prosty do przygotowania i bardzo smaczny sos. Doskonały dodatek do wędlin nie tylko na świąteczny stół.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 jajko ugotowane na twardo
    • 1 słoiczek (250 g) majonezu dekoracyjnego
    • 2-3 łyżki chrzanu
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki
    • skórka otarta z 1/2 cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Jajko zetrzeć na tarce. Dodać do majonezu i dokładnie wymieszać z chrzanem, musztardą, natką i skórką z cytryny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis