Parówki w cieście francuskim

    Parówki w cieście francuskim

    4polubienia
    30min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Z ciasta francuskiego można robić wiele potraw, które czasami przychodzą do głowy pod wpływem głodu. ;)

    duśka Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 3 parówki
    • 3 kawałki sera żółtego w plastrach
    • 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) (najlepiej z "Biedronki")
    • 1 jajko, roztrzepane
    • ketchup do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Nagrzewam piekarnik do 220 stopni C (z termoobiegiem).
    2. Parówki zawijam w ser żółty i ciasto francuskie.
    3. Tak przygotowane parówki w cieście smaruję z każdej strony jajkiem.
    4. Układam na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
    5. Wkładam do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 220 stopni C i ustawiam czas na 15 minut. Po tym czasie wyjmuję parówki, układam na talerzu i przyozdabiam delikatnie ketchupem. SMACZNEGO! :)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis