Domowy smalec z cebulą

    Domowy smalec z cebulą

    2polubienia
    1godz.40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Prosty sposób na przyrządzenie domowego smalcu - wystarczy wytopić słoninę, dodać posiekaną cebulę i gotowe.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 słoik

    • 1/2 kg słoniny
    • 1 cebula, posiekana

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +1godz. studzenie  ›  Gotowe w: 1godz.40min. 

    1. Słoninę pokroić na małe kawałki, włożyć do rondelka i podgrzewać na wolnym ogniu, aż się stopi.
    2. Dodać cebulę i chwilę zostawić na ogniu, aż się zrumieni. Odstawić do przestudzenia, a następnie przełożyć do słoika.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis