Parówki smażone w cieście

    Parówki smażone w cieście

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Nieco odmienny sposób na podanie parówek. Zanurzone w cieście naleśnikowym z dodatkiem brokułowego puree i usmażone na złoto.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • kilka różyczek brokułów
    • 1 jajko
    • 1 szklanka mąki pszennej
    • 1/2 szklanki mleka
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    • 4 cienkie parówki
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Brokuły gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Odcedzić i rozgnieść na puree.
    2. W misce zmiksować jajko z mąką i mlekiem. Dodać brokuły, doprawić solą, pieprzem i papryką, wymieszać na jednolite ciasto.
    3. Parówki pokroić na 3-4 cm kawałki. Zanurzać w cieście i smażyć na głębokim oleju, aż się zarumienią.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis