Surówka z czerwonej i białej kapusty

    Surówka z czerwonej i białej kapusty

    6polubień
    1godz.


    Zrobione przez 23 osoby

    Smaczna, prosta i zdrowa surówka. Biała i czerwona kapusta z marchewką, jabłkiem i ogórkiem z czosnkowym sosem jogurtowym.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/4 główki białej kapusty
    • 1/4 główki czerwonej kapusty
    • 1 duże czerwone jabłko
    • 2 marchewki
    • 1/2 ogórka
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • Sos
    • 4 ząbki czosnku
    • 150 g jogurtu naturalnego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Kapustę poszatkować, posolić i lekko ugnieść.
    2. Jabłko, marchewki i ogórka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z kapustą.
    3. Czosnek wycisnąć przez praskę i wymieszać z jogurtem. Doprawić solą i pieprzem.
    4. Sos wymieszać z surówką i schłodzić przed podaniem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis