Smażone banany rajskie

    Smażone banany rajskie

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 140 osób

    Smażone banany rajskie są tradycyjnym smakołykiem w wielu częściach świata. Wypróbuj raz, a uzależnisz się od nich. Do tego przepisu najlepiej użyć bardzo dojrzałych rajskich bananów .

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 l oleju do smażenia
    • 2 rajskie banany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Na średnim ogniu rozgrzać olej na dużej, głębokiej patelni.
    2. Obrać rajskie banany i pokroić na połówki. Poprzekrawać połówki wzdłuż na cienkie kawałki.
    3. Smażyć kawałki bananów, aż będą rumiane i miękkie. Odsączyć nadmiar oleju na ręczniku papierowym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis