Ryż z jabłkami i morelami

    Ryż z jabłkami i morelami

    3polubienia
    45min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Jedno z ulubionych dań moich dzieci - lekki ryż z rozpływającymi się w ustach jabłkami i morelami. Ilość cukru zależy od słodkości owoców.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 100 g ryżu
    • 3 jabłka
    • 8 moreli
    • cukier do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Ryż ugotować do miękkości.
    2. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Z moreli usunąć pestkę i pokroić w plasterki. W rondelku dusić owoce przez 10-15 minut, aż będą miękkie. Dodać cukier.
    3. Ryż polać musem owocowym i podawać.

    Ryż bez tajemnic

    Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis