Kotleciki z polędwicy wieprzowej z kurkami

    Kotleciki z polędwicy wieprzowej z kurkami

    2polubienia
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszne danie na obiad pod warunkiem, że kurki są dostępne. Można użyć innych grzybów, ale to już nie to samo!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 polędwiczka wieprzowa
    • 150 g kurek
    • 2 łyżki śmietany
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Polędwiczkę pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Lekko rozbić i usmażyć na oleju.
    2. Grzyby oczyścić i podsmażyć na oleju. Podlać wodą i dusić przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić i zmiksować. Dodać śmietanę i wymieszać na jednolity sos. Zagotować.
    3. Polędwiczkę polać sosem i podawać.

    Jak to zrobić?

    Zajrzyj do naszego zakątka z poradami i przeczytaj "Jak czyścić kurki"! To bardzo przydatny artykuł, po którym czyszczenie kurek nie będzie już trudne i męczące.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis