Grzyby kurki w śmietanie

    Grzyby kurki w śmietanie

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 21 osób

    Proste i smaczne - w sezonie na kurki jest to jeden z moich ulubionych dodatków do dań - pysznie smakuje z ziemniakami, kaszą lub makaronem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g kurek
    • 3 łyżki masła
    • sól i pieprz do smaku
    • 4 łyżki śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Grzyby dokładanie oczyścić.
    2. W rondelku roztopić masło, dodać kurki i smażyć przez 5 minut. Podlać odrobiną wody, doprawić solą i pieprzem, gotować przez 10 minut.
    3. Dodać śmietanę, wymieszać i gotować przez kilka minut.

    Jak to zrobić?

    Zajrzyj do naszego zakątka z poradami i przeczytaj "Jak czyścić kurki"! To bardzo przydatny artykuł, po którym czyszczenie kurek nie będzie już trudne i męczące.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis