Kotlet schabowy nadziewany serem

    Kotlet schabowy nadziewany serem

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 8 osób

    Mniej tradycyjny przepis na kotlety schabowe z rokpolem. Smaczny obiad dla wielbicieli serów pleśniowych.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 kotlety schabowe
    • 1 ząbek czosnku
    • sól i pieprz do smaku
    • 150 g sera rokpol, startego
    • 1 jajko, roztrzepane
    • 3 łyżki bułki tartej
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kotlety naciąć ostrym nożem tak, aby powstała kieszonka. Oprószyć solą i pieprzem, a środek natrzeć wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
    2. Do kieszonki włożyć ser pleśniowy, brzegi spiąć wykałaczkami.
    3. Kotlety obtoczyć w jajku i bułce tartej.
    4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis