Surówka marchewkowa po armeńsku

    Surówka marchewkowa po armeńsku

    27polubień
    15min.


    Zrobione przez 15 osób

    Zaskakująco smaczna surówka z marchewki na ostro - w sosie majonezowo-jogurtowym z dodatkiem czosnku.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 duże marchewki
    • Sos
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki jogurtu
    • 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki sosu wymieszać i połączyć z marchewką. Gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (3)

    autor:
    5

    - - 17 sie 2013

    Efeb13
    autor:
    3

    - - 31 lip 2014

    autor:
    0

    Proponuję dodać orzechy włoskie. Znam ten przepis z Łotwy, gdzie właśnie dodają orzechy bądź mak (surowy, niemielony) z samym majonezem bez jogurtu. - 28 lip 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis