Pesto z rukoli

    Pesto z rukoli

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    To wariacja na temat sosu pesto - rukola występuje tu zamiast bazylii, jest też ser pecorino. Można lekko rozcieńczyć pesto wodą albo dodatkowo wzbogacić skarmelizowaną cebulą lub pomidorami koktajlowymi.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 100 g rukoli
    • 50 g startego parmezanu
    • 50 g startego pecorino
    • 50 g orzechów piniowych
    • 1 ząbek czosnku
    • szczypta soli
    • oliwa z oliwek extra virgin

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Do blendera wrzucić rukolę, parmezan, pecorino i orzechy. Dodać czosnek, sól i odrobinę oliwy. Miksować, stopniowo dodając więcej oliwy, aż sos będzie jednolity i kremowy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis