Penne w sosie z czterech serów

    Penne w sosie z czterech serów

    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Coś dla miłośników serów - gotowe w kilka chwil i uwielbiane przez wszystkich danie! Gorgonzola, gruyere, parmezan i taleggio tworzą niezapominaną serową kombinację - spróbuj!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 450 g makaronu penne
    • 70 g sera gorgonzola
    • 50 g sera gruyere
    • 60 g parmezanu
    • 70 g sera taleggio
    • 250 ml mleka pełnotłustego
    • 200 ml śmietany kremówki
    • szczypta soli
    • biały pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron al dente. Odcedzić.
    2. Na dużej patelni roztopić wszystkie sery i wymieszać z mlekiem. Dodać śmietanę i dobrze rozprowadzić. Doprawić do smaku.
    3. Sos wymieszać z makaronem i od razu podawać.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis