Sałatka z sosem musztardowo-miodowym

    Sałatka z sosem musztardowo-miodowym

    9polubień
    20min.


    Zrobione przez 8 osób

    Lekka i chrupiąca sałatka z dodatkiej popularnej włoskiej sałaty radicchio, która jest odmianą cykorii. Smaczna - polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 główki sałaty lodowej
    • 1 główka sałaty rzymskiej mini (lub pół główki rzymskiej)
    • 1 główka radicchio
    • 1/2 cebuli
    • 1/2 czerwonej papryki
    • Sos
    • 2-3 łyżeczki musztardy
    • 1 łyżeczka miodu
    • 1 łyżka octu balsamicznego
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Sałaty dobrze opłukać i osuszyć. Porwać na małe kawałki.
    2. Cebulę posiekać a paprykę pokroić w cienkie paski. Wymieszać z sałatami.
    3. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać i połączyć z sałatką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    1

    Super sos, używam go do większości sałat; z kurczakiem, oscypkiem, rybą... Polecam - 15 lut 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis