Pikantne spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

    Pikantne spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Bardzo proste i bardzo smaczne! Jeśli nie masz czasu gotować sosu do makaronu, wystarczy oliwa, świeże pomidory i chili - i danie gotowe!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 450 g makaronu spaghetti
    • 100 ml oliwy z oliwek
    • 1 czerwona papryczka chili, posiekana
    • 350 g pomidorów koktajlowych, przepołowionych
    • 20 g posiekanej świeżej natki pietruszki
    • 20 g świeżej szałwii
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron al dente. Odcedzić.
    2. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać chili. Wyłączyć ogień i zostawić na 10 minut.
    3. Makaron wymieszać z gorącą oliwą, pomidorami, pietruszką i szałwią. Doprawić solą i od razu podawać.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis