Smażone kotlety drobiowo-wieprzowe

    Smażone kotlety drobiowo-wieprzowe

    7polubień
    40min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Kotlet mielony to jedno z tych dań, które chyba nigdy mi się nie znudzi. Choć czasem eksperymentuję - tym razem wybrałam mięso mieszane drobiowe z wieprzowym.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 cebula, posiekana
    • 500 g mielonego mięsa drobiowo-wieprzowego
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 jajko
    • 2 łyżki bułki tartej
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Wymieszać z mięsem mielonym. Dodać jajko, bułkę tartą, sól i pieprz, dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
    2. Z masy formować kotlety i smażyć na rumiano z obu stron.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    AnnaGiemza
    autor:
    0

    dziękuje ,że nie dodałaś bułki maczanej ,że lubisz eksperymentować,bo ważne żeby się tego nie bać .Ja sama lubię czasem eksperymentować ,jest to fajne uczucie i radość ,że innym też smakowało. - 17 sty 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis