Dorsz smażony inaczej

    Dorsz smażony inaczej

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Smaczny pomysł na złocistą panierkę - zamiast tradycyjnej bułki tartej używam mąki kukurydzianej. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g filetów z dorsza
    • sól do smaku
    • mąka kukurydziana
    • 1 jajko
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Filety opłukać i osuszyć. Oprószyć solą i obtoczyć w mące.
    2. Jajko rozbełtać i maczać w nim rybę.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć filety przez kilka minut z każdej strony. Gotową rybę można z łatwością rozdzielać widelcem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis