Ziołowy łosoś

    Ziołowy łosoś

    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pieczony łosoś, który jest bardzo aromatyczny dzięki świeżym ziołom. Można też użyć suszonych ziół. Świetnie smakuje z dzikim ryżem i pomidorami albo kiszonym ogórkiem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 600 g filetu z łososia
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka świeżego oregano
    • 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
    • 1/2 łyżeczki posiekanego świeżego tymianku
    • szczypta cząbru
    • szczypta chili
    • szczypta cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Filet opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą, pieprzem oraz mieszanką ziół i przypraw.
    3. Piec przez 20 minut, aż rybę z łatwością będzie można rozdzielać widelcem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis