Udka kurczaka po arabsku

    Udka kurczaka po arabsku

    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Do tych udek dodaję przyprawę popularną w kuchni arabskiej - zatar - jest to mieszanka ziół, białego sezamu i sumaka. Warto spróbować.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 udka z kurczaka
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka przyprawy zatar zielony
    • 1/2 łyżeczki majeranku
    • 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Udka opłukać, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Posypać zatarem, majerankiem i papryką.
    2. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i obsmażyć udka. Podlać odrobiną wody i smażyć na małym ogniu przez 15 minut, w międzyczasie odwracając na drugą stronę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis