Spaghetti z czosnkiem i oliwą

    (1)

    Kiedy lodówka świeci pustkami a w brzuchu burczy, zawsze można przygotować to proste i błyskawiczne spaghetti! Włosi zwą je aglio e olio i można do niego dodać chili w płatkach albo udekorować natką pietruszki. Tutaj wersja podstawowa.


    Zrobione przez 11 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 450 g makaronu spaghetti
    • 1 łyżka soli
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 5 ząbków czosnku, posiekanych
    • pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody al dente. Odcedzić.
    2. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i smażyć przez minutę.
    3. Dodać makaron, dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem i podawać.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)