Smażone pieczarki

    (2)

    Nic tak doskonale nie uzupełnia sztuki mięsa jak podsmażone grzyby z odrobiną czosnku i pietruszki. To bardzo prosta przystawka, którą można szybko przygotować.


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g pieczarek
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 25 g masła
    • 1 ząbek czosnku, przekrojony na pół
    • 1 garść posiekanej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Pieczarki dobrze oczyścić. Większe przekroić na pół.
    2. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, dodać czosnek i pieczarki, smażyć na dużym ogniu.
    3. Kiedy grzyby są gotowe, wyjąć czosnek i po kilku minutach dodać pietruszkę. Podawać.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)