Wątróbka cielęca z cebulą

    Wątróbka cielęca z cebulą

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Dorastałam jedząc wątróbkę cielęcą. Jest bardzo smaczna i delikatna. Mama przyrządzała ją co najmniej raz w miesiącu. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 40 g masła
    • 2 cebule, pokrojone w cienkie plasterki
    • 4 plasterki wątróbki cielęcej
    • 1/2 szklanki białego wina
    • pieprz do smaku
    • plasterki cytryny do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Na patelni roztopić masło i smażyć cebulę, aż zmięknie.
    2. Dodać wątróbkę i wino. Smażyć nie dłużej niż 5 minut. Oprószyć pieprzem.
    3. Podawać z cebulą i plasterkami cytryny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Ja smażę najpierw cebulę na złoto- brazowy kolor, potem sama watróbkę, na maśle. Nie używam wina. Watróbka i tak jest mięciutka po pięci min. smażenia. - 10 wrz 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis