Maślane grzanki

    Maślane grzanki

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Te pyszne grzanki rumienione na maśle są wspaniałym dodatkiem do zup lub sałatek. Szczególnie uwielbiane przez dzieci.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3-4 łyżki masła
    • 5-6 kromek chleba (np. ciabatty), pokrojonego w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W rondelku stopić łyżkę masła. Dodać garść kawałków chleba, rozprowadzić równą warstwą tak, aby wchłonęły masło.
    2. Smażyć, mieszając, aż się zrumienią. Odłożyć na bok i powtarzać do wykorzystania chleba, za każdym razem dodając masła.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis