Gulasz wieprzowy z fasolą

    Gulasz wieprzowy z fasolą

    2polubienia
    2godz.20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Aromatyczny gulasz z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pomidorów i czerwonej fasoli. Najlepiej smakuje z pieczywem pszennym lub tortillą.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 1 łyżka oregano
    • 1 łyżka bazylii
    • olej do smażenia
    • 4 cebule, posiekane
    • 4 ząbki czosnku, posiekane
    • szczypta kuminu rzymskiego
    • 2 łyżki słodkiej papryki
    • 1 ostra papryczka chili, posiekana
    • 1 puszka (400 g) czerwonej fasoli
    • 1 puszka (400 g) pomidorów bez skórki
    • 150 g suszonych pomidorów
    • 1 kostka bulionu drobiowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 2godz.  ›  Gotowe w: 2godz.20min. 

    1. Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć oregano i bazylią.
    2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać kumin, słodką paprykę i chili. Przełożyć do garnka.
    3. Na patelni obsmażyć kawałki mięsa i dodać do garnka. Dodać fasolę, pomidory z puszki i suszone. W szklance wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i wlać do garnka. Przykryć i dusić przez około 2 godziny, od czasu do czasu mieszając.

    Domowy bulion

    Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak przygotować domowy bulion drobiowy wszystkie cenne wskazówki znajdziesz w naszym artykule "Jak gotować bulion drobiowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis