Jajka faszerowane ananasem

    Jajka faszerowane ananasem

    5polubień
    20min.


    Zrobione przez 6 osób

    Ciekawy i smaczny przepis na faszerowane jajka - ananas i kukurydza wymieszane ze szczypiorkiem i majonezem. Spróbujcie!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 8 jajek ugotowanych na twardo
    • 2 plasterki ananasa
    • 2 łyżki kukurydzy
    • 1 pęczek szczypiorku, posiekany
    • 2 łyżki majonezu
    • natka pietruszki do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wyjąć żółtka.
    2. Ananasa posiekać i wymieszać z kukurydzą, szczypiorkiem i majonezem. Farsz nakładać do białek i układać na półmisku. Dekorować natką i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    SylviaMunia
    autor:
    1

    Przepis brzmi ciekawie . Ja bym tylko do nadzieia ananasowego dodala szynki . Pozdrawiam - 14 kwi 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis