Leczo warzywne

    Leczo warzywne

    6polubień
    50min.


    Zrobione przez 25 osób

    Moje ulubione leczo wegetariańskie z pieczarkami, pełne warzyw, doskonałe na lekki obiad lub ciepłą kolację. Oczywiście można dodać kawałek kiełbasy lub jakiejś wędzonki, ale w tej wegetariańskiej wersji jest pyszne.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 4 małe cukinie
    • 2 papryki
    • 1/2 kg pieczarek
    • 1 cebula
    • 2 łyżki oleju
    • 1 liść laurowy
    • 3 ziarna ziela angielskiego
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżka przecieru pomidorowego
    • 3 łyżeczki ketchupu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Cukinię, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, a cebulę posiekać.
    2. W garnku rozgrzać olej, wrzucić cukinię, cebulę i grzyby, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić przez około 15 minut.
    3. Dodać paprykę i czosnek, dusić przez kolejne 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać przecier i ketchup, wymieszać, zagotować i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    zbyszek.ruba
    autor:
    0

    Fajna lekko strawna kolacja. Osobiście dodałem więcej przypraw. - 21 sie 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis