Siedmiowarstwowy tort z galaretki

    Siedmiowarstwowy tort z galaretki

    4polubienia
    6godz.10min.


    Zrobione przez 116 osób

    Nie czekaj do ostatniej chwili aby przygotować ten deser. Każda warstwa musi stężeć zanim doda się następną.

    Składniki
    ilość porcji: 18 

    • 7 opakowań (po 90 g) galaretek o różnych owocowych smakach
    • 1 l wrzącej wody
    • 1 l zimnej wody
    • 1 puszka (400 ml) niesłodzonego mleka skondensowanego
    • 225 ml bitej śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 1godz.10min.  ›  +5godz. studzenie  ›  Gotowe w: 6godz.10min. 

    1. Spryskać naczynie żaroodporne o wymiarach 23x33 cm tłuszczem w sprayu.
    2. Rozpuścić jedno opakowanie galaretki w 3/4 szklanki wrzącej wody. Mieszając, dodać 3/4 szklanki zimnej wody. Nałożyć łyżką do przygotowanego naczynia i chłodzić w lodówce, aż prawie stężeje (45 minut).
    3. Rozpuścić kolejne opakowanie galaretki w 1/2 szklanki wrzącej wody. Mieszając, dodać 1/2 szklanki zimnej wody i 1/2 szklanki mleka skondensowanego. Nakładać łyżką na pierwszą warstwę i chłodzić w lodówce, aż prawie stężeje (45 minut).
    4. Powtórzyć kroki 2 i 3 aż wszystkie opakowania z galaretką zostaną zużyte. Tuż przed podaniem udekorować bitą śmietaną.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis