Tradycyjne kotlety mielone

    Tradycyjne kotlety mielone

    5polubień
    50min.


    Zrobione przez 28 osób

    Kotlety mielone zajmują stałe miejsce w jadłopisie mojej rodziny - są smaczne, sycące i łatwe do przygotowania.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 g mielonego mięsa wieprzowego-wołowego
    • 1 bułka kajzerka, namoczona w wodzie i odciśnięta
    • 1 jajko
    • 2 ząbki czosnku
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 cebule, posiekane
    • 1/2 szklanki bułki tartej
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Mięso wymieszać z bułką. Dodać jajko i wyciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem, wyrobić na jednolitą masę.
    2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodać do masy mięsnej i wymieszać.
    3. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    IlonaWłodarczyk
    8

    Polecam bułke moczyć w mleku - 16 kwi 2014

    AleksandraJasn
    4

    Bardzo dobre kotleciki! Zrobilam je dokladnie wedlug przepisu. Wyszly mieciutkie,i "soczyste" , palce lizac! :D Dzieci (niejadki miesnych potraw) zjadly, a to juz cud Ten przepis idzie do mojej ksiazki. Dziekuje :D - 22 lut 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis