Sałatka jarzynowa z majonezem

    3 godz. 10 min

    Tradycyjna sałatka z gotowanych i konserwowych warzyw doprawiona majonezem. Pyszny dodatek do wędlin i serów.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 10 ziemniaków
    • 4 duże marchewki
    • 5 jajek
    • 1 mały słoik ogórków konserwowych
    • 1 puszka groszku
    • 1 puszka kukurydzy
    • 1 pęczek szczypiorku
    • 1 pęczek natki pietruszki
    • majonez
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 40min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 3godz.10min. 

    1. Ziemniaki i marchewkę ugotować do miękkości. Przestudzić i obrać, pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę.
    2. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy, wymieszać z ziemniakmi, marchewką, jajkami i ogórkami.
    3. Szczypiorek i natkę posiekać, dodać do sałatki, wymieszać. Sałatkę doprawić majonezem, solą i pieprzem, wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (13)