Jajka pod pierzynką z kiełkami rzodkiewki

    Jajka pod pierzynką z kiełkami rzodkiewki

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Prosta przystawka nie tylko na świąteczne okazje. Jajka faszerowane serem żółtym, przykryte kiełkami rzodkiewki. Ładnie wyglądają na stole i świetnie smakują.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 10 jajek ugotowanych na twardo
    • 100 g sera żółtego, startego
    • 1 pęczek szczypiorku, posiekany
    • 2 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku
    • kiełki rzodkiewki do dekoracji
    • ketchup do dekoracji
    • liście sałaty

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Jajka obrać, przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtka.
    2. Żółtka rozdrobnić w miseczce, dodać ser żółty, szczypiorek i majonez, doprawić do smaku. Wymieszać na jednolitą masę. Nakładać do połówek białek, dekorować kiełkami i ketchupem.
    3. Jajka ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą. Można dodatkowo udekorować innymi warzywami wedle uznania.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis