Schab pieczony z suszoną śliwką

    1 godz. 35 min

    Pyszny przepis na schab, który smakuje zarówno na ciepło jako danie obiadowe, jak i na zimno na półmisku z wędlinami.


    Zrobione przez 14 osób

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1,5 kg schabu bez kości
    • 20 suszonych śliwek
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżka majeranku
    • 1 liść laurowy, pokruszony
    • kilka ziaren ziela angielskiego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.20min.  ›  Gotowe w: 1godz.35min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    2. Przez środek schabu zrobić nacięcie na całej długości i powtykać w nie śliwki. Natrzeć solą, pieprzem, majerankiem, posypać liściem laurowym i zielem angielskim. Zawinąć w folię.
    3. Piec przez około 1 godzinę i 20 minut. Odstawić na 15 minut, a następnie kroić w plastry i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis