Botwinka na jogurcie

    1 godz. 30 min

    Jedna z najsmaczniejszych zup - tradycyjny chłodnik z młodych liści buraków z dodatkiem ogórka i koperku. Koniecznie podawać z jajkiem na twardo.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 pęczek botwinki
    • 2 zielone ogórki
    • 1 pęczek koperku
    • 400 ml jogurtu
    • 2 łyżki koncentratu barszczu czerwonego
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 jajka ugotowane na twardo

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. Botwinkę dokładnie umyć, pokroić, zalać zimną wodą i gotować przez 10 minut. Przestudzić.
    2. Ogórki obrać i zetrzeć na tarce. Koperek posiekać. Dodać do botwinki, całość wymieszać z jogutrem. Dodać koncentrat barszczu, doprawić solą i pieprzem i wstawić do lodówki na godzinę. Podawać z jajkiem na twardo.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)