Pierś z kurczaka zapiekana z porem

    Pierś z kurczaka zapiekana z porem

    5polubień
    50min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny pomysł na kurczaka do obiadu - kawałki mięsa upieczone pod ciastem naleśnikowym z dodatkiem pora. Można doprawić wedle upodobania - ja lubię tymianek.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 3 łyżki mąki
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 6 łyżek mleka
    • 3 jajka
    • 1 por, posiekany
    • 1/2 łyżeczki tymianku
    • 1/2 łyżeczki bazylii

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni C.
    2. Brytfankę wysypać bułką tartą, ułożyć kawałki kurczaka i piec przez 10 minut.
    3. W międzyczasie przygotować ciasto jak na naleśniki. Mąkę wymieszać z solą, dodać mleko i jajka, zmiksować na gładko. Dodać pora i przyprawy, wymieszać i polać kurczaka. Piec przez około 25 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis