Surówka z białej kiszonej kapusty

    Surówka z białej kiszonej kapusty

    4polubienia
    20min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Ta surówka to jeden z najlepszych dodatków obiadowych - smaczna i zdrowa kapusta kiszona z dodatkiem utartej marchewki i odrobiny oliwy.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 kg kapusty kiszonej
    • 1 marchewka
    • 3 łyżeczki cukru
    • 2 łyżki oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna, można przepłukać. Odsączyć i drobno posiekać.
    2. Marchewkę obrać i zetrzeć na małych oczkach. Dodać do kapusty, doprawić cukrem i oliwą, wymieszać i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis