Smażone filety rybne

    Bardzo szybki i smaczny obiad na każdy dzień tygodnia. Można użyć dowolnej ryby, obtoczyć w panierce i usmażyć na złoto.


    Mazowieckie, Polska
    Zrobione przez 11 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 800 g filetów rybnych
    • sól i pieprz do smaku
    • 4 łyżki mąki pszennej
    • 1-2 jajka, roztrzepane
    • 1/2 szklanki bułki tartej
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Filety opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem.
    2. Filety kolejno obtaczać w mące, jajku i bułce tartej.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć filety z obu stron po 3-5 minut.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)