Szpinak ze śmietaną

    Szpinak ze śmietaną

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Doskonały dodatek do dań - duszony szpinak pasuje do ziemniaków, kotletów mięnych i ryb. Można użyć świeżego lub mrożonego.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 600 g szpinaku
    • 150 g masła
    • 4 łyżki mąki pszennej
    • 3 łyżki maggi
    • sól i pieprz do smaku
    • 125 ml śmietany 18%

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Świeży szpinak posiekać i zblanszować. Jeśli używamy mrożonego to rozmrozić i odcisnąć z wody.
    2. W rondelku roztopić masło i wymieszać z mąką, smażyć przez 5 minut, cały czas mieszając.
    3. Dodać szpinak, maggi, sól i pieprz. Wymieszać i chwilę gotować. Dodać śmietanę i gotować przez kilka minut. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis