Wątróbki drobiowe w boczku

    Wątróbki drobiowe w boczku

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Dodaj jesieni pikanterii - wątróbki drobiowe w boczku!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 300 g wątróbki drobiowej
    • 12-14 cienkich plasterków boczku wędzonego parzonego
    • 12-14 sztuk śliwek suszonych bez pestek
    • olej do smażenia
    • sos musztardowo-paprykowy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Wątróbki oczyścić i podzielić na średniej wielkości cząstki. Każdą cząstkę wątróbki zawinąć w plasterek boczku i spiąć wykałaczką.
    2. Do każdej dołożyć po jednej suszonej śliwce. Smażyć na złoty kolor w głębokim, rozgrzanym oleju.
    3. Podawać na ciepło bądź zimno z sosem musztardowo-paprykowym.

    rada

    Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis