Tortilla z kurczakiem

    Tortilla z kurczakiem

    10polubień
    45min.


    Zrobione przez 6 osób

    Dodaj jesieni pikanterii - tortilla z kurczakiem, sałatą, pomidorem i papryką. Polecamy na obiad albo na imprezy!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g filetu z kurczaka
    • sól, pieprz do smaku
    • olej do smażenia
    • 12 plastrów pomidora
    • 1 żółta papryka
    • 1 czerwona papryka
    • 1 średnia marchewka
    • 1 por (biała część)
    • 4 placki tortilli
    • 4 liście sałaty strzępiastej
    • sos musztardowo-paprykowy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Filet z kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na patelni na oleju na złoty kolor.
    2. Pokroić pomidora w cienkie plasterki, paprykę w paski, a marchewkę i por w cieniutkie paseczki. Tortillę podgrzać na suchej patelni, a następnie posmarować ją sosem musztardowo-paprykowym. Położyć na plackach sałatę, wszystkie przygotowane wcześniej warzywa i ciepłego kurczaka. Całość polać jeszcze raz sosem i zwinąć w rożek.

    rada

    Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis