Minikebaby na ostro

    Minikebaby na ostro

    9polubień
    1godz.


    Zrobione przez 2 osoby

    Dodaj jesieni pikanterii - minikebaby na ostro! Przygotujcie sami kotlety z mielonego mięsa i usmażcie jak szaszłyki.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 średnia cebula
    • 3 łyżki oleju
    • 3-4 ząbki czosnku
    • 1 łyżka mąki
    • ½ kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
    • 1 jajko
    • sól, pieprz, majeranek i ostra papryka do smaku
    • sos musztardowo-paprykowy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać posiekany drobno czosnek, mąkę i smażyć jeszcze przez chwilę, by mąka straciła surowy smak.
    2. Całość dodać do mięsa, wbić jajko, przyprawić i dokładnie wyrobić. Wyrobione mięso podzielić na 6 równych porcji. Porcje uformować w zgrabne podłużne kotleciki i nadziać je na drewniane patyczki do szaszłyków.
    3. Minikebaby smażyć na oleju przez około 20 minut, co jakiś czas obracając. Podawać z sosem musztardowo-paprykowym.

    rada

    Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis