Bruschetta z pieczarkami i pomidorami

    Bruschetta z pieczarkami i pomidorami

    2polubienia
    1godz.35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Jedna z niezawodnych przystawek na przyjęcie! Pieczarki z pomidorkami koktajlowymi, doprawione chili zdecydowanie nadają smaczku chrupiącej bagietce.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g pomidorów koktajlowych
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka chili w płatkach
    • 1 ząbek czosnku, przekrojony na pół
    • szczypta soli
    • 100 g pieczarek, posiekanych
    • 1 bagietka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +1godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.35min. 

    1. Pomidory przekroić na pół i wymieszać z łyżką oliwy, chili i 1/2 ząbka drobno posiekanego czosnku. Doprawić solą i wstawić do lodówki na godzinę.
    2. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i smażyć pieczarki przez 10 minut. Odstawić do przestudzenia.
    3. Bagietkę pokroić na kromki i opiec w tosterze albo piekarniku na funkcji grill. Posmarować pozostałą połówką czosnku.
    4. Pieczarki wymieszać z pomidorami. Nakładać na bagietkę i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis