Kolorowe roladki mięsne

    Kolorowe roladki mięsne

    8polubień
    1godz.5min.


    Zrobione przez 9 osób

    Kolorowe roladki mięsne z warzywami - z piersi kurczaka. Najlepiej prezentują się pokrojone w grube plastry.

    mar_janna Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
    • zioła prowansalskie
    • ½ czerwonej papryki
    • ½ żółtej papryki
    • 2 ogórki konserwowe
    • 1 ugotowana marchewka
    • 150 g żółtego sera, w plastrach
    • 250 ml bulionu warzywnego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +15min. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i rozbić, tak aby dało się zawinąć w roladki. Oprószyć przyprawami i odstawić na 15 minut.
    2. Warzywa pokroić w słupki.
    3. Rozgrzać piekarnik do 180°C.
    4. Na piersiach kurczaka położyć po plasterku żółtego, sera a następnie układać pokrojone warzywa: po pasku kolorowej papryki, marchewkę i ogórka konserwowego i zawijać w rulony.
    5. Roladki spinać wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas gotowania.
    6. Mięso włożyć do brytfanki i zalać bulionem, dusić przez 10 minut na średnim ogniu. Podduszone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez około 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis