Roladki cielęce z szynką i serem

    Roladki cielęce z szynką i serem

    2polubienia
    50min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Kotleciki cielęce z szynką zapiekane z żółtym serem. Można podawać jako przekąski lub jako dodatek do dania głównego np. z frytkami.

    mar_janna Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 cienkie kotlety cielęce
    • 4 duże plastry gotowanej szynki
    • 2 łyżki oliwy
    • żółty ser, pokrojony w grube plastry
    • sól
    • pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C.
    2. Kotlety cielęce umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Można roztłuc tłuczkiem jeżeli są za grube.
    3. Na każdym kawałku cielęciny rozłożyć plaster szynki i ciasno zwinąć w roladki; spiąć wykałaczkami.
    4. Mięso poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą i włożyć do rozgrzanego piekarnika.
    5. Mięso zapiekać przez 25-30 minut. Pod koniec pieczenia na każdej roladce ułożyć po plastrze żółtego sera i zapiekać aż ser się roztopi.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis