Sałatka z zielonej fasolki i suszonych pomidorów

    Sałatka z zielonej fasolki i suszonych pomidorów

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Pyszna sałatka inspirowana kuchnią włoską - zielona fasolka saute z suszonymi pomidorami. To może być prosta przystawka lub dodatek do mięs z grilla.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 czerwonej cebuli
    • oliwa z oliwek
    • 1 łyżka brązowego cukru
    • 50 g masła
    • 400 g zielonej fasolki szparagowej
    • 200 g suszonych pomidorów, posiekanych
    • skórka otarta z 1 cytryny
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, cukier i masło, smażyć przez 3 minuty.
    2. Dodać fasolkę, pomidory i skórkę cytrynową, wymieszać. Smażyć przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
    3. Doprawić solą i pieprzem do smaku i podawać.

    rada

    Można przygotować wersję wegańską dodając oliwę zamiast masła.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis